Zijn allergrootste successen

Steven H - Zijn allergrootste successen
Zijn allergrootste successen

De vraag keert terug na elk Steven H-optreden: “Ben je daar eigenlijk al lang mee bezig?” Het antwoord: “Toch 18 jaar.”

Hoog tijd dus om eens terug te blikken. Daarom verscheen zopas de compilatie Zijn allergrootste successen, een verzameling van de beste Steven H-nummers van 2005 tot nu, aangevuld met enkele (ook wel goeie) bonustracks. Op cd deze keer. Zo hebben de mensen die aan de merchtafel luid verkondigen dat ze wel iets willen kopen, maar geen cassette- of platenspeler hebben geen excuus meer.

In tegenstelling tot wat sommigen voorspelden, is dit geen ‘best of’ met twintig keer ’t Zit tegen na elkaar. Hoewel dit – met een notering in de Ultratop in 2012 – veruit Steven H’s meest succesvolle single was, wil deze compilatie breder gaan en een staalkaart vormen van de verschillende stijlen en onderwerpen die de West-Vlaamse rapper in de afgelopen jaren heeft aangesneden.

‘Zijn allergrootste successen’ bevat de beste 17 nummers uit de vijf vinylreleases van Steven H tot nu toe: de EP’s Ik, Steven H (2010) en Pijn en Lijden (2013), 7”-single Deuresloan (2016) en de albums Een leven zonder zorgen (2019) en Steven H zingt Steven H (2021).

Daarnaast zijn er natuurlijk de bonustracks: Ik ben geen echte rapper en Doe ’t up ui gemak (met DDW) stonden in een prille versie al op de demo ‘k Had ui pertank gezeid uit 2005 en werden speciaal voor deze compilatie afgewerkt. Twee ouwe gasten is de samenwerking met rapper Ouwe Zak die Steven H vorig jaar uitbracht en De katten en de ratten dansen mee is een tussen de plooien gevallen nummer met breakbeat-artiest Crampcat. Ten slotte zijn er nog twee nummers van Steven H & de Korte Zotten, de metal/crossover-groep waarmee hij in de periode 2015-2017 actief was: ’t Leven ès ne strijd en Wachten up het einde.

Hoesontwerp: Krysztoff Dorion
Extra mixing: David Goetheyn in de Dead Cow Studio
Mastering: Frederik Dejongh voor Jerboa Mastering

  • Artiest: Steven H
  • Titel:  Zijn allergrootste successen
  • Type: compilatie
  • Label: Zang en Dans Producties
  • Medium: cd / digitaal
  • Catalogusnummer: zangendans005
  • Status: verkrijgbaar – bestel nu