Steven H & de Korte ZottenWie zoals de West-Vlaamse rapper Steven H  (ja, die van ’t Zit tegen) al meer dan tien jaar het livecircuit in de underground afschuimt, komt onvermijdelijk heel wat onguur volk tegen.

Of het in een jeugdhuis in Zwevegem of op een festival in Lauwe was, weet hij niet meer, maar feit is dat Steven H na een van zijn vele optredens in contact kwam met de Korte Zotten, een trio muzikanten dat meer faam wist te vergaren met hun indrukwekkende strafblad dan met hun furieuze metalsongs.

Voor hij het goed en wel besefte, belandde Steven in het repetitielokaal van de Korte Zotten en werd hij min of meer gedwongen om met hen mee te spelen. Hij voorzag hun trefzekere riffs van teksten over typische Steven H-onderwerpen als sleur, teleurstelling en machteloosheid en gaf uiteindelijk toe om ook met hen te gaan optreden. Gevaarlijk? Zeker, maar ook wel erg spannend … Een echte tweestrijd voor Steven.

Met hun woeste mix van metal en West-Vlaamse rap roepen Steven H & de Korte Zotten de geest op van nineties crossoveracts zoals Body Count en Kid Rock, al valt er in hun sound ook wat partysfeer à la Beastie Boys en een vleugje Will Tura ten tijde van Moa ven toh te herkennen. Dat klinkt fout en dat is het ook, maar de agressieve reputatie van de Korte Zotten indachtig is het beter om daar niets over te zeggen. Gitarist Spelmoaker: “De eerste die commentaar heeft op onze muziek, dien ik van antwoord met mijn boksbeugel.”

De optredens van Steven H & de Korte Zotten gaan in de regel gepaard met vechtpartijen op en naast het podium en brengen je een reeks brutale meezingers met titels als Sorry da’k leve en Makt ui geen illusies. Komt dat zien en laat u gewillig platwalsen. Of zoals de Korte Zotten het zelf zingen – of beter gezegd, schreeuwen: ‘Steven H: niet inwisselbaar! Steven H: ik make geen bezwaar!’

Bezetting:

  • Steven H: stem
  • Spelmoaker: gitaar, tweede stem
  • Lwosveld: bas
  • Ofbreker: drum

Rangschik onder: West-Vlaams/metal/rap/thrash/crossover/levenslied

Word alvast fan op Facebook!

Info & boekingen: