Pijn en Lijden

Pijn en Lijden

Rap in het West-Vlaams. Goudeerlijke teksten met plaats voor een lach en een traan. Uitzinnige liveshows gebracht in maatpak. Dat is in een notendop waar Steven H voor staat.

De man uit Kaster liet voor het eerst zijn atypische hiphop op de wereld los in 2005. Al snel gooide hij hoge ogen in muziekwedstrijden als Westtalent, Het Oost-Vlaams Rockconcours en Het Groot Geweld. Jury’s hadden de mond vol over “een authentieke performer” en “een Justin Timberlake-achtige figuur die zijn gelijke niet kent”.

Na vijf jaar van nooit minder dan legendarische optredens verscheen in 2010 op vinyl de debuutplaat Ik, Steven H. Het autobiografische mini-album krijgt lovende kritieken – De Morgen spreekt van een “schitterend debuut”, het Nieuwsblad noemt het “volstrekt uniek” en ook Admiral Freebee, Tomas De Soete en Luc De Vos uiten zich als fan. Met de clip van single ‘t Zit Tegen weet Steven vervolgens de aandacht van zowat alle nationale media te trekken.

2012 is alweer een goed jaar voor Steven H. ‘t Zit Tegen wordt, naast nummers van onder meer ‘t Hof van Commerce, De Jeugd van Tegenwoordig en Kraantje Pappie, opgenomen op de compilatie-cd Nederhop: de beste rap en hiphop uit de lage landen van platenfirma Universal.

Als hij daarna zijn opwachting maakt in het vtm-programma Belgium’s Got Talent maakt heel Vlaanderen kennis met Steven H. Met zijn explosieve performance blaast hij de jury omver, ‘t Zit Tegen haalt prompt de hitparade en ook de sociale media gaan volledig uit hun dak. Ray Cokes gewaagt van “een nieuwe ster om rekening mee te houden”.

Intussen is er een gloednieuwe plaat klaar: Pijn en Lijden. Op dit werkstuk dat hij gewoon thuis opnam en liet mixen door Gorki-bassist Erik Van Biesen kijkt Steven H naar goede gewoonte weer niet op een genre meer of minder. Spijkerharde elektropunk laat hij vrolijk botsen met gevoelige r&b, pure pop en nineties lo-fi. Tekstueel is nog altijd het leven zelve de grootste inspiratiebron. Een remix van ‘t Zit Tegen door Sickboy fungeert als uitsmijter van het mini-album.

  • Label: Zang en Dans Producties
  • Catalogusnr: zangendans001
  • Releasedatum: 8 april 2013
  • Type: EP
  • Medium: 12″-vinyl / digitaal
  • Status: vinyl uitverkocht

Download op iTunes

Check ‘Pijn en Lijden’ op Discogs